Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

V Bratislave na Tupolevovej ulici zrekonštruovali spoločné priestory

Ilustračné foto. Foto: TASR

Časť terasy, zábradlie, schodisko a rampu pre vozičkárov a mamičky s kočíkmi dala zrekonštruovať spoločnosť, ktorá stojí za premenou chátrajúceho objektu bývalého Divadla Ludus na bowlingové centrum.

Bratislava 28. júla (TASR) – Obyvatelia paneláka na Tupolevovej ulici 5-7 v bratislavskej mestskej časti Petržalka môžu využívať zrekonštruované priestory pri bytovom dome. Časť terasy, zábradlie, schodisko a rampu pre vozičkárov a mamičky s kočíkmi dala zrekonštruovať spoločnosť, ktorá stojí za premenou chátrajúceho objektu bývalého Divadla Ludus na bowlingové centrum.

Investícia spoločnosti PRESPOR vo výške 11.000 eur je podľa starostu Petržalky Vladimíra Bajana ďalším dôkazom toho, že mestská časť už nie je iba papierovým sídlom firiem. "Teší ma, že spoločenská zodpovednosť investorov a developérov začína v Petržalke nadobúdať konkrétnu tvár čoraz častejšie," uviedol starosta.

Pripomenul aj ďalšie podobné aktivity súkromných firiem – obnovenie parčíka na Hrobákovej či zrekonštruovanie detského ihriska a parku pri internáte Ekonomickej univerzity. Bajan ocenil aj fakt, že príklady participácie verejnosti na živote a dianí v Petržalke ponúkajú nielen iniciatívy súkromných firiem, ale aj aktivity obyvateľov mestskej časti. Spomenul napríklad Petržalčanov z Bradáčovej, ktorí na vlastné náklady a vlastnými silami zveľadili detské ihrisko alebo rodičov zo Starhradskej ulice, ktorí v spolupráci so samosprávou kompletne obnovili nátery hracích prvkov na detskom ihrisku.