Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislava sa opätovne pokúsi dobudovať tarifný systém v MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mesto bude nákup financovať z vlastného rozpočtu.

Bratislava 30. júla (TASR) – Mesto Bratislava pripravuje tender na nákup autonómnych označovačov cestovných lístkov s čítačkou čipových kariet. Jeho hovorkyňa Ivana Skokanová informovala, že súťaž, prostredníctvom ktorej chce hlavné mesto dobudovať tarifný systém vo vozidlách MHD, chce magistrát vyhlásiť v najbližšom čase, presný termín však ešte nie je určený.

"Oznámenie o súťaži zverejníme vo vestníku verejného obstarávania a v Dodatku k Úradnému vestníku Európskej únie," uviedla Skokanová. Vo vestníku je zverejnené zatiaľ predbežné oznámenie. Odhadovaná cena zákazky je 1.135.000 eur. Mesto bude nákup financovať z vlastného rozpočtu. Predmetom zákazky sú označovače i podporný a aplikačný softvér. Zariadenia majú byť kompatibilné s označovačmi na železničných staniciach a vo vozidlách ostatných dopravcov v IDS BK.

Dobudovanie tarifného systému súvisí s pripravovanou treťou etapou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Tá má byť spustená do začiatku novembra.

Pôvodne mal byť nákup označovačov a palubných počítačov do starších vozidiel financovaný prostredníctvom eurofondov, avšak nákup sa pre opakovanie a predlžovanie verejnej súťaže nestihol zrealizovať. V máji magistrát informovalo ministerstvo pôdohospodárstva, ako riadiaci orgán Operačného programu Bratislavský kraj, že odstupuje od zmluvy o financovaní tarifných zariadení z prostriedkov EÚ.