Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Bratislava zmení od 15.4. čas regulácie pre zónu PAAS Ružinov - Nivy

Na archívnej snímke vyhradené parkovanie pre rezidentov PAAS. Foto: TASR - Jaroslav Novák

K zmenám pristupuje na základe skúseností z prevádzky i podnetov od obyvateľov.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Hlavné mesto pokračuje v zjednocovaní časov regulácie v zónach systému Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS). Najnovšie sa zmeny dotknú od 15. apríla zóny Ružinov - Nivy, ktorá bude zároveň rozdelená na dve lokality s rôznymi časmi spoplatnenia. K zmenám pristupuje na základe skúseností z prevádzky i podnetov od obyvateľov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Lokalita RU1 - Nivy sever, ohraničená ulicami Trnavská cesta, Karadžičova, Záhradnícka a Bajkalská, bude po novom regulovaná od pondelka do nedele v čase od 8.00 do 24.00 h. Lokalita RU1 - juh, ohraničená ulicami Záhradnícka (vrátane), Karadžičova, Mlynské Nivy, Prievozská a Bajkalská, bude regulovaná v rovnakom čase, ale "iba" cez týždeň, teda od pondelka do piatku.

Znamená to, že návštevníci zóny budú parkovať od 24.00 do 8.00 h zadarmo a od 8.00 do 24.00 h za nezmenenú hodinovú tarifu 1,50 eura," podotýka bratislavský magistrát s tým, že rezidentská karta vydaná pre zónu RU1 bude naďalej platná v oboch lokalitách. keďže pre rezidentov zóny sa týmto nič nemení.

Lokalita RU1 - Nivy sever susedí s lokalitou NM1 Tehelné pole v Novom Meste, ktorá je vzhľadom na športové a kultúrne podujatia vo väčšej miere navštevovaná aj počas víkendov. Aj preto hlavné mesto zavádza reguláciu v tejto lokalite počas soboty a nedele. Posun regulácie zo 14.00 na 8.00 h vychádza zo skúseností z prevádzky tejto zóny a väčšieho náporu na parkovanie aj cez deň. V neposlednom rade sa tým zjednocuje čas regulácie so susednými zónami v Starom Meste a Novom Meste.