Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

MESIAC V BRATISLAVE: K diskusii o parkovacej politike sa treba vrátiť

Relácia Mesiac v Bratislave. Foto: TABLET.TV/Printscreen

Pozrite si diskusiu s poslancami Bratislavy Danou Čahojovou (Bratislavský klub) a Jánom Buocikom (klub Most-Híd) v relácii Mesiac v Bratislave.

Bratislava 14. januára (TABLET.TV) – Či sa parkovacia politika začne spúšťať do praxe už v tomto volebnom roku, nie je isté, no je potrebné sa na pôde mestského zastupiteľstva vrátiť k diskusii o tejto téme. Zhodli sa na tom poslanci Bratislavy Dana Čahojová (Bratislavský klub) a Ján Buocik (klub Most-Híd) v relácii Mesiac v Bratislave.

Čahojová upozornila, že kľúčovou otázkou v celej záležitosti ostáva pripravenosť hlavného mesta v oblasti parkovacích kapacít, kontroly i vymožiteľnosti celomestských pravidiel. Buocik súhlasí, že zavedenie systému generuje otázky okolo aplikačnej praxe, zdôrazňuje však, že spustenie parkovacej politiky - zásad zvýhodňujúcich rezidentov, nemožno donekonečna odkladať.

Poslanci hovorili aj o plánovaných celomestských projektoch v ich mestských častiach, vyjadrili sa tiež i k špecifikám volebného roka, vrátane svojich ambícií v jesenných komunálnych voľbách.