Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

ROZLIAL BENZÍN: Muž chcel zapáliť čerpaciu stanicu v Bratislave

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muž vyšiel z predajne k stojanu, z ktorého vytiahol tankovaciu pištoľ, a začal polievať s benzínom stojan, ako aj jeho bezprostredné okolie.

Bratislava 5. februára (TASR) - Obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu čelí 28-ročný Radoslav P. z okresu Poprad. Uplynulý víkend totiž na čerpacej stanici v Bratislave rozlial benzín a snažil sa ho zapáliť. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Obvinený Radoslav si podľa doterajších informácií zakúpil vo vnútorných priestoroch jednej z čerpacích staníc v druhom bratislavskom okrese cigarety a zapaľovač. Muž vyšiel z predajne k stojanu, z ktorého vytiahol tankovaciu pištoľ, a začal polievať s benzínom stojan, ako aj jeho bezprostredné okolie.



"Následne vytiahol zakúpený zapaľovač a pokúsil sa vyliaty benzín zapáliť, čo sa mu však nepodarilo. Týmto mimoriadne nebezpečným konaním vystavil ľudí nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, ako aj spôsobeniu poškodenia majetku veľkého rozsahu," uviedla polícia.

Na miesto sa v krátkom čase dostavila policajná hliadka, ktorá mužovi v ďalšom konaní zabránila a obmedzila ho na osobnej slobode. Muž bol eskortovaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. "V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie v súlade so zákonom trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," spresnila polícia.