Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Na STU v Bratislave sa uskutoční súťažná konferencia

Na archívnej snímke budova Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Súčasťou konferencie bude program či prezentácia projektov, ktoré boli vybrané z pôvodného počtu 136 prihlásených prác.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) organizuje 19. ročník súťažnej konferencie Junior Internet AMAVET 2024. Uskutoční sa 12. až 13. apríla na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v Bratislave. Účastníci sa na nej môžu dozvedieť viac o digitálnych technológiách a inšpirovať sa najnovšími trendmi v oblasti IT. TASR o tom informoval Ján Nemec z AMAVET-u.

Súčasťou konferencie bude program či prezentácia projektov, ktoré boli vybrané z pôvodného počtu 136 prihlásených prác. Žiaci základných škôl (ZŠ) a najmä stredných škôl (SŠ) z celého Slovenska budú prezentovať 43 projektov v súťažných kategóriách WEB, APP, DESIGN, TEXT a CONTENT. Prebiehať budú aj prednášky a workshopy.

Záštitu nad konferenciou prebrali dekan FIIT STU, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a prezident IT Asociácie Slovenska.