Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Polícia obvinila muža, ktorý klamal a okrádal seniorov v Bratislave

Ilustračné foto

Financie mal vymámiť od starších ľudí pod zámienkou príbuzenstva alebo zlého zdravotného stavu.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil z podvodu 27-ročného Gábora z okresu Dunajská Streda. Mal oklamať seniorov a obrať ich o peniaze. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Podľa doterajších informácií mal obvinený dňa 27. júla 2017 v poludňajších hodinách na Konopnej ulici predstierať príbuzenstvo staršieho muža a ženy, na základe čoho ho pustili do priestorov rodinného domu," povedala Mihalíková.

Pod zámienkou zlej finančnej situácie si chcel požičať peniaze, 85-ročná žena obvinenému odovzdala 2000 eur.

Obvinený mal podľa polície zvoliť podobný postup aj 3. augusta 2017. "V predpoludňajších hodinách mal vojsť do dvora jedného z rodinných domov na Amurskej ulici v mestskej časti Bratislava – Podunajské Biskupice. Sťažovaním sa na zdravotné problémy mal od 78-ročného muža požadovať finančné prostriedky vo výške do 1000 eur," uviedla Mihalíková. Do domu však vošiel seniorov príbuzný, ktorý mal podvodu zabrániť.

Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvineniu čelí na slobode.