Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislava

Falšovali výnimky na parkovanie, už čelia obvineniu

Policajná fotka. Foto: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj

V prípade preukázania viny hrozí 30-ročnému Martinovi S., 20-ročnému Patrikovi H. a 29-ročnému Christiánovi V. trest odňatia slobody na tri roky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. apríla (TASR) - Polícia obvinila troch mužov z falšovania výnimiek na parkovanie. V prípade preukázania viny hrozí 30-ročnému Martinovi S., 20-ročnému Patrikovi H. a 29-ročnému Christiánovi V. trest odňatia slobody na tri roky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Martin S. a Patrik H. mali podľa hovorkyne vyrobiť falošné kartičky s výnimkami na parkovanie podľa vzoru potvrdenia o povolení výnimky z dopravných značiek určené pre vozidlo štátneho orgánu, ktoré im priniesol Christián V.

"Ten mal kartičku získať od údajne neznámej osoby a chcel sa o parkovanie zadarmo rozdeliť. Z toho dôvodu požiadal menovaných, aby vyrobili pár kópií potvrdení s výnimkou na parkovanie. Mladíci vyrobili nielen požadované potvrdenia, ale aj kópie pečiatok viacerých útvarov Policajného zboru SR," vysvetlila hovorkyňa s tým, že Martin S. a Patrik H. zhotovili povolenia s výnimkou aj pre nimi využívané motorové vozidlá.

Dodala, že ako dôvod udelenia výnimky uviedli plnenie služobných úloh Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR v rámci Bratislavy. Christián V. dal podľa polície do obehu približne 15 falošných kariet.