Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislava

Podujatie bratislava-inline si v Petržalke vyžiada dopravné obmedzenia

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Tie budú platiť dnes (1. júna) medzi 21.00 a 22.30 h na trase tohtoročnej prvej jazdy korčuliarov, bicyklistov, skateboardistov či bežcov.

Bratislava 1. júna (TASR) – Bratislavská polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v piatok vo večerných a nočných hodinách na území Petržalky pre podujatie bratislava-inline. Tie budú platiť medzi 21.00 a 22.30 h na trase tohtoročnej prvej jazdy korčuliarov, bicyklistov, skateboardistov či bežcov. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Doprava bude v danom čase obmedzená na trase Petržalská tržnica – Budatínska - Lietavská - Jantárová cesta - Betliarska - Pro Care - Betliarska - Jantárová cesta - Kutlíkova - Starohájska - Osuského - Romanova - Jiráskova - Šintavská - Budatínska - Petržalská tržnica.

"Premávka bude monitorovaná a usmerňovaná hliadkami dopravnej polície, mestskej polície a organizátorom športového podujatia," uviedla Mihalíková. Polícia v tejto súvislosti žiada vodičov, aby pri prejazde uvedenou trasou zvýšili svoju pozornosť, riadili sa pokynmi policajtov, prípadne aby využili iné trasy.

Štart prvej jazdy 15. ročníka bratislava-inline bude tradične o 21. hodine. Pelotón bude ohraničený policajným sprievodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou. O bezpečnosť sa bude starať 40-členný inline tím. Predchádzať tomu bude program v rámci Medzinárodného dňa detí, ktorý sa začal popoludní a pokračovať bude inline škôlkou, jazdami zručnosti a rôznymi súťažami. Súčasťou podujatia je tiež škola inline korčuľovania či požičovňa a servis korčúľ.

V Bratislave je počas leta naplánovaných celkovo šesť jázd. Okrem 1.6. to bude aj 22.6., 13.7., 22.7., 10.8. a 24.8. Okrem hlavného mesta sa na dve jazdy môžu tešiť aj v Trnave (23.6., 1.9.) a na jednu v Pezinku (11.8.).