Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V centre Bratislavy bude kvôli zhromaždeniu obmedzená doprava

Na ilustračnej snímke zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko na Námestí SNP v Bratislave 9. marca 2018. Foto: TASR - Pavol Zachar

Dopravu v uvedených úsekoch budú usmerňovať a regulovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej dopravno-bezpečnostnej situácie.

Bratislava 16. marca (TASR) – V centre Bratislavy bude v piatok popoludní kvôli zhromaždeniu Za slušné Slovensko obmedzená doprava. V čase od zhruba 16.30 h do ukončenia zhromaždenia bude obmedzená osobná doprava ako aj mestská hromadná doprava na Námestí SNP, ale aj v priľahlých uliciach Starého mesta, najmä na Klobučníckej, Uršulínskej, Špitálskej, Štúrovej, Jesenského a Medenej ulici a na Hurbanovom námestí. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková.

"Vodičom, ktorí počas dňa budú parkovať na uvedených miestach odporúčame, aby si do 16.30 h preparkovali svoje vozidlá na iné miesta, nakoľko to už potom pravdepodobne nebude možné," uviedla policajná hovorkyňa.

Dopravu v uvedených úsekoch budú usmerňovať a regulovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej dopravno-bezpečnostnej situácie. "V tejto súvislosti vyzývame vodičov, aby rešpektovali pokyny polície a pokiaľ je to možné, aby na prejazd použili inú trasu," upozornila.

Po ukončení verejného zhromaždenia je nevyhnuté rátať s prípadnými dopravnými obmedzeniami v lokalitách ako napríklad okolie Hodžovho námestia, Kamenného námestia či Špitálskej ulice. "Zároveň upozorňujeme chodcov, že vzhľadom na veľký počet zhromaždených osôb môžu počas konania verejného zhromaždenia nastať problémy aj pri pešom presune cez Námestie SNP, a preto je potrebné využiť na tento účel priľahlé ulice," uzavrela Slamková.