Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Električková linka X6 opäť premáva po svojej trase

Ilustračné foto. Foto: TASR Miroslav Košírer

Linka X6 premávala po dočasne zmenenej trase po tom, ako sa v sobotu zo zatiaľ nezistených príčin vykoľajila električka v dočasnom obratisku pri Molecovej ulici.

Bratislava 22. júna (TASR) – Po Karloveskej radiále v Bratislave opäť premáva električková linka X6. "Od 15.20 h je premávka opäť obnovená," uviedla pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Linka X6 premávala po dočasne zmenenej trase po tom, ako sa v sobotu zo zatiaľ nezistených príčin vykoľajila električka v dočasnom obratisku pri Molecovej ulici. Dopravný podnik zabezpečil v predmetnom úseku radiály predĺženie náhradnej autobusovej dopravy. Nehoda sa zaobišla bez zranení, v čase vykoľajenia neboli v električke cestujúci.

V Bratislave sa v sobotu začala dlhoočakávaná rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. V prvej fáze rekonštrukcie do konca septembra dôjde k výluke električiek od Molecovej ulice až po konečnú v Dúbravke. Výluka električiek v čase modernizácie Karlovesko-dúbravskej radiály bude riešená náhradnou autobusovou dopravou – linkou X5 a posilnením liniek 29, 83 a 84. Linka X5 v plnej miere zabezpečuje dopravu cestujúcich zo zastávky Molecova – dočasnej konečnej zastávky električiek, ďalej do Karlovej Vsi a Dúbravky. Od Molecovej po Námestie SNP premáva linka X6.