Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Reduta bola opäť plná detí, jazz ochutnajú aj na Rodinnom koncerte

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Svetom hudby sprevádza mladých návštevníkov filharmónie moderátor Martin Vanek, s ktorým si žiaci a deti pocestujú spoločne v čase.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Bratislavská Reduta bola v piatok dopoludnia opäť plná detí. V Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie (SF) sa uskutočnila tretia Hudobná akadémia pre bratislavských a mimobratislavských školákov, ktorí sa v 75. koncertnej sezóne prihlásili na organizovaný cyklus dopoludňajších koncertov. Program piatkových koncertov pre mladých zopakuje SF aj v sobotu 13. apríla o 16.00 h na treťom Rodinnom koncerte s názvom Potulky jazzom.

Svetom hudby sprevádza mladých návštevníkov filharmónie moderátor Martin Vanek, s ktorým si žiaci a deti pocestujú spoločne v čase. "Ocitnú sa na malú chvíľu v rokoch 1920 až 1950, keď bol jazz tanečnou hudbou, na ktorú sa zabával celý svet," približuje SF podujatia, na ktorom sa mládež dozvie, ako jazz vznikal a znel, na akých nástrojoch sa hral, ale aj to, čo je srdcom a dušou jazzu. V Koncertnej sieni SF si jej návštevníci vypočujú orchester Fats Jazz Band pod vedením Ladislava Fančoviča.