Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Sanácia svahu v Bratislave bude financovaná z Environmentálneho fondu

Archívne foto. Devínska cesta v úseku vodného zdroja Sihoť, na snímke v pozadí pracovníci odstraňujú konáre stromov Foto: TASR/Martin Baumann

Premávka a pohyb chodcov na Devínskej ceste v Bratislave v úseku vodného zdroja Sihoť bola z dôvodu zosuvu svahu nad Devínskou cestou viackrát obmedzená.

Bratislava 31. júla (TASR) - Financie na sanáciu svahu nad bratislavskou Devínskou cestou získa hlavné mesto SR z Environmentálneho fondu. TASR informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa Bratislavy.

„Zistili sme, že na sanáciu havarijného zosuvu je možné využiť prostriedky len z Environmentálneho fondu, keďže Bratislava nie je oprávneným žiadateľom v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia,“ vysvetlil plánovaný postup primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Rozhodnutiu predchádzalo jeho rokovanie s ministrom životného prostredia Petrom Žigom. „Budeme sa teda o tieto financie uchádzať tak, aby sme túto lokalitu dali konečne do poriadku a nestrpčovali tak viac život obyvateľom a návštevníkom,“ doplnil Nesrovnal.

V súčasnosti prebieha kontrola projektovej dokumentácie. Následne budú vypracované podklady na verejné obstarávanie na zhotoviteľa geologických prác a súbežne sa začne vypracovávať žiadosť o dotáciu na Environmentálny fond tak, aby do 31. októbra 2015 bola žiadosť o dotáciu zaslaná na Environmentálny fond. Predpokladaný termín realizácie je marec 2016.

Premávka a pohyb chodcov na Devínskej ceste v Bratislave v úseku vodného zdroja Sihoť bola z dôvodu zosuvu svahu nad Devínskou cestou viackrát obmedzená.