Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

SNK predstaví na Bibliotéke Najkrajšiu knihu Slovenska za rok 2014

Ilustračné foto Foto: TASR

Na výstavisku Incheba predstaví SNK ocenené publikácie Katechizmus Leonarda Stöckela a jeho teologicko-filozofický odkaz a Inkunábuly – umenie európskych knižných tvorcov 15. storočia.

Martin 2. novembra (TASR) - Slovenská národná knižnica (SNK) predstaví na 23. medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka v Bratislave 5. novembra svoju Najkrajšiu knihu Slovenska za rok 2014 a ukončenie projektu Digitálna knižnica a digitálny archív. TASR o tom dnes informovala Katarína Mažáriová z oddelenia pre styk s médiami a verejnosťou SNK.

Na pódiu číslo 2 výstaviska Incheba Expo predstaví SNK podľa Mažáriovej publikácie Katechizmus Leonarda Stöckela a jeho teologicko-filozofický odkaz a Inkunábuly – umenie európskych knižných tvorcov 15. storočia v zbierke SNK, ktorú ocenili v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska za rok 2014. "Diskusia, moderovaná spisovateľom a publicistom Michalom Hvoreckým, bude venovaná ukončeniu národného projektu Digitálna knižnica a digitálny archív. Návštevníci a naši priaznivci si budú môcť pozrieť nové video Z depozitu do depozitu. Je to príbeh o tom, akú cestu bežne prekoná kniha od okamihu, kedy ju 'niekto' vyberie z depozitu v národnej knižnici, cez jej očistenie, reštaurovanie, odkyslenie papiera, samotnú digitalizáciu a tvorbu metadát, až po jej opätovné uloženie do regálu a načítanie používateľom na webe," vysvetlila Mažáriová.

Doplnila, že počas celého veľtrhu bude mať SNK prezentačný stánok v Uličke Vojtecha Zámarovského. "Medzinárodný knižný veľtrh Bibliotéka je pre knižnice a vydavateľstvá dôležitou formou prezentácie. Najmä v predvianočnom období sa stáva aj dobrým marketingovým nástrojom, podľa hodnotenia médií, odbornej verejnosti a zúčastnených vystavovateľov je to najprestížnejšie podujatie na slovenskom knižnom trhu. Potvrdzuje to aj skladba vystavovateľov a zábavno-náučný sprievodný program," dodala Mažáriová.