Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V bratislavskej zoo plánujú nový výbeh pre medveďa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Momentálne pracujú na príprave projektovej dokumentácie a v budúcom roku chcú získať stavebné povolenie a začať so stavebnými prácami.

Bratislava 1. októbra (TASR) – V bratislavskej zoo plánujú vybudovať nový výbeh a chovné zariadenie pre medveďa. Momentálne pracujú na príprave projektovej dokumentácie a v budúcom roku chcú získať stavebné povolenie a začať so stavebnými prácami. Investíciu odhadujú zhruba na pol milióna eur. TASR o tom informovala Zuzana Chalupová z oddelenia vzdelávania a marketingu zoo.

Chovné zariadenie pre medvede, ktoré zoo v hlavnom meste momentálne má, je z roku 1960. Je postavené z betónu, aby bolo ľahko udržiavateľné a podľa vtedajších trendov, ktoré zabezpečovali, že zviera bolo vždy viditeľné pre návštevníkov.

Nový výbeh pre medveďa sa má však nachádzať v lese, v časti, ktorá svojím biotopom najviac pripomína prostredie prirodzeného výskytu medveďa hnedého. "Rozlohou bude tento priestor veľký približne ako dve futbalové ihriská," spresnili zo zoo.

V nedeľu (29. 9.) sa tu konalo aj podujatie Fit štýl Zoo Run, v rámci ktorého sa bežalo päť kilometrov priamo v zoologickej záhrade. Výťažok zo štartovného pôjde na nové chovné zariadenie pre medvede. Vyzbierať sa tu podarilo 4300 eur.