Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

V Karlovej Vsi skúšajú parkovanie prostredníctvom mobilnej aplikácie

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Aktuálnu obsadenosť miest v oboch skúšobných lokalitách možno nájsť na webovej stránke aplikácie alebo po jej stiahnutí priamo v smartfóne.

Bratislava 6. júl (TASR) – V okolí Borskej ulice a OD Centrum v Karlovej Vsi môžu šoféri vyhľadať voľné parkovacie miesto prostredníctvom aplikácie ParkDots. V prípade, že sa v týchto lokalitách nová služba osvedčí, je predpoklad jej rozšírenia i do ďalších častí Karlovej Vsi.

Aktuálnu obsadenosť miest v oboch skúšobných lokalitách možno nájsť na webovej stránke aplikácie alebo po jej stiahnutí priamo v smartfóne. "Cieľom je sledovať frekvenciu – koľko áut sa na mieste vymení za deň, mesiac a ako dlho na mieste stoja. V blízkosti parkovacích miest pribudne časom kamera, ktorá bude okrem verejného poriadku zaznamenávať pohyb na daných miestach, vďaka čomu sa bude dať zistiť, či využívajú miesta rezidenti alebo nie," uvádza samospráva na svojom webe.

"Zhromaždené dáta odhalia správanie motoristov v lokalitách a budú nápomocné pri tvorbe rôznych opatrení, ako napr. výstavbu parkovacieho domu či odstavného parkoviska pre nerezidentov. Parkovacie senzory spojené s aplikáciou vedia upozorniť aj na dlho stojace automobily," dodáva mestská časť.