Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

V Záhorskej Vsi sú voľby pokojné, ľudia majú záujem o účasť

Komunálne voľby 2018. Foto: TASR - František Iván

Obyvatelia Záhorskej Vsi si môžu vyberať z dvoch kandidátov na starostu. Na deväť mandátov v obecnom zastupiteľstve je 19 kandidátov.

Záhorská Ves 10. novembra (TASR) - V najzápadnejšej obci na Slovensku, v Záhorskej Vsi majú voľby zatiaľ pokojný a bezproblémový priebeh. "Ľudia postupne prichádzajú, záujem o hlasovanie majú všetky vekové kategórie," informovala TASR zapisovateľka miestnej volebnej komisie Anna Antaličová.

Obyvatelia Záhorskej Vsi si môžu vyberať z dvoch kandidátov na starostu. "Na deväť mandátov v obecnom zastupiteľstve je 19 kandidátov," dodala Antaličová. V Záhorskej Vsi je 1510 oprávnených voličov, volia v jednom okrsku.



Starostov, primátorov a komunálnych poslancov môže v sobotňajších voľbách od 7. do 22. h voliť viac ako 4,4 milióna obyvateľov SR. Voliť sa bude v takmer 3000 obciach, mestách a mestských častiach. O kreslo starostu alebo primátora sa uchádza vyše 1700 kandidátov. Do zastupiteľstiev sa bude voliť takmer 21.000 poslancov. Výsledky volieb do orgánov samosprávy obcí budú zverejnené na webovej stránke www.volbysr.sk.