Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Volebná účasť v hlavnom meste SR dosiahla 71,23 percenta

Na snímke väznená osoba vo volebnej miestnosti v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Bratislava. V Bratislave 6. apríla 2024. Foto: TASR - Dano Veselský

V hlasovaní dominoval Ivan Korčok so ziskom takmer 69 percent hlasov.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Volebná účasť v druhom kole prezidentských volieb dosiahla v hlavnom meste SR Bratislave 71,23 percenta. V hlasovaní dominoval Ivan Korčok so ziskom takmer 69 percent hlasov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré sú zverejnené na webe Štatistického úradu SR volbysr.sk.

Najvyššiu volebnú účasť zaznamenali v okrese Bratislava I - bratislavskom Starom Meste, kde prišlo voliť 73,70 percenta voličov. Naopak, najmenšiu účasť zaznamenali v piatom bratislavskom okrese združujúcom mestské časti Petržalka, Rusovce, Jarovce a Čunovo, voliť tam prišlo 69,91 percenta voličov. V Čunove však zaznamenali vôbec najvyššiu účasť v rámci Bratislavy, 82,34 percenta.

V Bratislave zvíťazil Korčok zo ziskom 68,99 percenta hlasov, Petra Pellegriniho volilo 31 percent voličov. Korčok zvíťazil vo všetkých bratislavských okresoch, najpresvedčivejšie v bratislavskom Starom Meste, kde ho volilo 76,71 percenta voličov. V porovnaní so ziskom Pellegriniho (23,28 percenta) to bol vyše 53-percentný rozdiel.