Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Za starostu Devínskej Novej Vsi kandiduje aj mestský poslanec Hanulík

Peter Hanulík, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

O priazeň voličov v tohtoročných komunálnych voľbách sa uchádza ako nezávislý.

Bratislava 17. septembra (TASR) – Moderná mestská časť so zavedeným rezidenčným parkovaním, nízkou energetickou náročnosťou budov, smart verejným osvetlením, električkou a veľkokapacitnými podzemnými kontajnermi. Taká je vízia pre bratislavskú Devínsku Novú Ves, s ktorou prichádza kandidát na starostu, bratislavský mestský poslanec Peter Hanulík. O priazeň voličov v tohtoročných komunálnych voľbách sa uchádza ako nezávislý.

"Ak chceme vychovať nových Hamšíkov, musíme mať športovú halu. Ak sa chceme počas horúčav schladiť, musíme vybudovať kúpalisko. Ak chceme čerstvú zeleninu, potrebujeme trhovisko. Nerozumiem tomu, že podľa podielových daní najbohatšia mestská časť nemá vybudované štandardné vymoženosti," skonštatoval pre TASR Hanulík.

Zužitkovať chce svoje doterajšie skúsenosti, volebný program stavia na štyroch pilieroch. V rámci prvého ponúka vybudovanie parkovacieho domu či parkovacej veže na bicykle pri železničnej stanici. Navrhuje non-stop telefonickú linku na miestny úrad a zasadiť sa chce za zastavenie zahusťovania sídliska, vybudovať chce kúpalisko či trhovisko.

"Druhý pilier tvorí vízia modernej Devínskej Novej Vsi s nízkou energetickou náročnosťou verejných a školských budov, čerpanie eurofondov z kvót čistej energie, budovanie technologických parkov a zazelenenie mestskej časti," priblížil Hanulík. Tretia priorita je zameraná na podporu detí a mládeže. Tú si predstavuje prehĺbením spolupráce základných škôl so školami v priľahlých rakúskych obciach či zavedením nemeckého jazyka v materských školách. V spolupráci s automobilkou chce vybudovať najväčšie detské ihrisko v Bratislave.

Štvrtý pilier sa zameriava na sociálnu starostlivosť a spravodlivosť pre seniorov a sociálne odkázaných. "Zavediem zdarma taxi službu pre seniorov a ľudí so zníženou mobilitou. Vybudujem nový denný stacionár a zvýšim štandard opatrovateľskej služby," prisľúbil Hanulík. V spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) chce dobudovať zdravotné stredisko a motivovať lekárov – špecialistov.

Po tohtoročných novembrových voľbách dôjde na poste šéfa miestnej samosprávy k výmene. Súčasný starosta Milan Jambor totiž obhajovať svoju funkciu neplánuje. O starostovské devínskonovoveské kreslo sa uchádza aj Dárius Krajčír z miestneho úradu, do volieb ide ako kandidát s podporou koalície SaS, Sme rodina a NOVA. Záujem kandidovať má aj súčasný miestny poslanec Rastislav Tešovič, o priazeň voličov sa uchádza ako nezávislý.