Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Bratislava

V bratislavskom Lamači spustili do prevádzky nabíjaciu stanicu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Rýchlonabíjacia stanica tohto typu umožňuje pripojiť akýkoľvek typ auta.

Bratislava 21. januára (TASR) - Západoslovenská energetika, a.s., (ZSE) spustila dnes do prevádzky v bratislavskom Lamači, v nákupnom centre Bory Mall, rýchlonabíjaciu stanicu pre elektromobily.

Rýchlonabíjacia stanica tohto typu podľa slov vedúceho úseku rozvoja spoločnosti Západoslovenská energetika Radoslava Markuša umožňuje pripojiť akýkoľvek typ auta. "Automobilky sa zatiaľ však nezhodli na type konektorov, ktorým sa dané auto nabíja, takže táto stanica umožňuje prístup ku všetkým typom konektorov. Má dnes schopnosť súčasne nabíjať dve autá, a tým, že sa nazýva rýchlonabíjacia stanica, dokáže dnešné, štandardné autá nabiť za 20 až 30 minút na takmer plnú kapacitu batérií," spresnil.




Informoval zároveň, že dnes otvorená nabíjacia stanica je súčasťou novej siete rýchlonabíjacích staníc. "Táto sieť je súčasťou medzinárodného projektu 'Central European Green Coridors', cieľom ktorého je prepájať štáty západnej a strednej Európy elektronabíjacími infraštruktúrami. Na Slovensku sme v rámci tohto projektu postavili 3 nabíjacie stanice, a to v rámci Bratislavy," dodal Markuš.