Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Na mestských hradbách dnes odštartuje oktoberfest

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Myšlienkou je propagovať malých výrobcov kvalitného piva v spojení s alternatívnou kultúrou a živou históriou.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Medzi historickými múrmi Bratislavy sa bude dva dni oslavovať a ochutnávať pivo. V piatok a sobotu (3. a 4. októbra) sa totiž v prostredí mestských hradieb uskutoční Bratislavský oktoberfest.

"Myšlienkou je propagovať malých výrobcov kvalitného piva v spojení s alternatívnou kultúrou a živou históriou," vraví Maroš Mačuha, riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku, ktorý podujatie organizuje. Na akcii tak budú podľa organizátorov zastúpené pivovary z Rožňavy, Senice, českého Sokolova i Brna, z nemeckého Mníchova, zo San Francisca v americkom štáte Kalifornia alebo z Fredericku z Marylandu.

Návštevníkov počas akcie zabaví dídžej aj bratislavské kapely, ktoré zahrajú punk i rock. Na hradbách ľudia uvidia tiež uhorské renesančné súboje a tance a chystá sa aj swingová šou. Medzi historickými múrmi Bratislavčania stretnú harmonikárov, gajdošov a uvidia i tradičné remeslá, napríklad ako pracuje kováč, drotár, kožiar, sviečkar či rezbár. Nebudú chýbať ani pochúťky k pivu, ale aj domáce hamburgre, grilovaný encián, či koláče a praclíky. Piť sa bude dať aj burčiak alebo čínsky čaj.

Areál mestských hradieb otvoria v piatok aj v sobotu napoludnie.