Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Súd v bratislavskom prvom okrese by sa mal sťahovať do bývalej školy

Obžalovaného Miloša K. vedú po chodbe Justičného paláca v Bratislave na Záhradníckej ulici. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Práce na novom sídle súdu v centre Bratislavy sa začnú v roku 2016.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Nové sídlo Okresného súdu (OS) Bratislava I by si malo podľa prvotnej analýzy vyžiadať náklady vo výške 15,3 milióna eur. Vedenie súdu predpokladá, že rekonštrukčné práce na budove bývalej základnej školy, do ktorej sa majú zamestnanci súdu po obnove presťahovať, sa začnú v prvej polovici roka 2016. Potvrdila to predsedníčka súdu Eva Fulcová.

"V júni 2014 požiadal Okresný súd Bratislava I prostredníctvom Krajského súdu v Bratislave Ministerstvo spravodlivosti SR o finančný prísľub rozpočtových prostriedkov vo výške 20.500 eur na začatie prípravných prác v súvislosti s predprojektovou dokumentáciou a prieskumami," informovala Fulcová. Okresný súd odkúpil ešte vlani budovu bývalej školy aj s pozemkami od hlavného mesta takmer za 3,7 milióna eur. Škola zanikla v roku 2005.

Vyše storočná stavba na rohu Lazaretskej a Cukrovej ulice má v súčasnosti dve podlažia, s jej nadstavbou sa v rámci rekonštrukcie nepočíta. Do nového sídla sa má z Justičného paláca presťahovať celý okresný súd, ktorý dnes zamestnáva asi 200 ľudí. O jednu budovu sa okresný súd v súčasnosti delí s Krajským súdom v Bratislave aj s väznicou.