Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislavskom kraji bude preventívna kontrola zameraná na prvú pomoc

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Cieľom tohto druhu kontroly je pozitívne ovplyvnenie disciplíny účastníkov cestnej premávky a tiež vývoja dopravnej nehodovosti.

Bratislava 10. júna (TASR) - Preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci vykonajú policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v piatok 12. júna v čase od 15. do 19. hodiny. Kontrola sa uskutoční v Bratislavskom kraji s účasťou pracovníkov Červeného kríža.

Akcia bude zameraná predovšetkým na kontrolu povinnej výbavy, najmä obsahu a druhov autolekárničiek, ako aj na kontrolu dodržiavania zákazu používania alkoholu a iných návykových látok pred a počas jazdy, kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, rešpektovania ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom, na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, ako aj na kontrolu vodičov závažne porušujúcich plynulosť cestnej premávky.

Cieľom tohto druhu kontroly je pozitívne ovplyvnenie disciplíny účastníkov cestnej premávky a tiež vývoja dopravnej nehodovosti.

TASR informovala Lucia Miháliková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.