Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj ponúka rodinám turistickú kartu plnú výhod

Na snímke predseda BSK Pavol Frešo. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zľavy budú platiť nielen na území Bratislavského kraja, ale aj v ďalších troch susediacich regiónoch – v Trnavskom kraji, Dolnom Rakúsku a Burgenlande.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Bratislavský kraj poskytuje pre rodiny s deťmi množstvo možností ako aktívne a spoločne tráviť čas. Práve pre ne je určený nový Rodinný pas, s ktorým môžu využívať zľavy aj za hranicami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

„Základným cieľom je inšpirovať a zaujať ľudí prostredníctvom turistických atrakcií regiónu a udržať ich v kraji ako v príťažlivej a zaujímavej destinácii. Kopíruje to presne filozofiu, ktorú má bratislavská župa v rámci turistického ruchu. Chceme, aby sa rozvinul turistický ruch, aby sem chodievali celé rodiny a trávili tu svoj čas,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo na dnešnej tlačovej konferencii.

„Projekt rodinných pasov naplno spúšťame od 1. mája. Prezentovať ho budeme aj na Bratislavskom majálese, ktorý bude najmä v centre hlavného mesta, kde očakávame návštevu asi 40.000 ľudí,“ doplnil Peter Húska, zodpovedný za priority BSK. Od štvrtka do soboty(1. - 3. 5.) bude mať BSK na majálese svoj stánok, kde bude informovať o zľavách a výhodách a rodiny sa môžu priamo zaregistrovať. Registrácia bude od 1. mája možná aj prostredníctvom web stránky www.rodinne-pasy.sk.

„Karty sa vzťahujú na rodiny, ktoré majú deti do 18 rokov. Zľavy sú určené pre oblasť turizmu, relaxu, športu a kultúry. Naša ambícia je, aby sme do konca roka mali 100 poskytovateľov a aby sa do projektu zapojilo 1000 rodín,“ priblížil Peter Húska.

Zároveň dodal, že zľavy budú platiť nielen na území Bratislavského kraja, ale aj v ďalších troch susediacich regiónoch – v Trnavskom kraji, Dolnom Rakúsku a Burgenlande. V smere do susediaceho Rakúska zľavy ocenia aj cykloturisti, ktorý môžu využiť nové prepojenie Mostom slobody ponad rieku Morava z Devínskej Novej Vsi do Schlosshofu, na výstavbe ktorého má nemalý podiel práve BSK.

Projekt rodinných pasov bol podporený v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko-Rakúsko 2007-2013 sumou 120.000 eur, pri povinnom spolufinancovaní BSK vo výše päť percent - 6000 eur.