Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Tri gymnázia v Bratislavskom kraji zmenia vzhľad

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Súťaž na výber zhotoviteľov sa uskutočnila v lete a víťazmi boli ponuky s najlepšou finančnou ponukou.

Bratislava 7. novembra (TASR) – Gymnáziá v Modre, Pezinku a Senci budú mať nový vzhľad a nižšie náklady na energie. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na týchto školách, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, v súčasnosti realizuje zateplenie budov.

"Rekonštrukcie vychádzajú z Akčného plánu Úradu BSK pre implementáciu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja BSK na roky 2014 - 2020, ktorý zahŕňa plán a harmonogram investícií a opráv,“ pripomenula hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Rekonštrukčné práce na Gymnáziu A. Bernoláka v Senci sa týkajú zateplenia šikmých striech a výmeny strešnej krytiny, pokládky novej fóliovej izolácie plochých striech, ale aj výmeny okien.

V prípade Gymnázia v Pezinku a Karola Štúra v Modre zatepľujú fasády, strechy a vymieňajú sa bleskozvody, a tam kde je to potrebné, i dažďové zvody. Pezinské gymnázium bude mať navyše aj nové okná na telocvični, ako aj vedľajšie vstupné dvere do kuchyne.

Súťaž na výber zhotoviteľov sa uskutočnila v lete a víťazmi boli ponuky s najlepšou finančnou ponukou. V prípade seneckého gymnázia dosahujú náklady na rekonštrukciu 375.994 eur. Investícia do rekonštrukcie modranského gymnázia predstavuje 339.347 eur, pezinského je vo výške 368.457 eur. Rekonštrukcia v Senci má byť hotová do konca januára, v Pezinku a Modre do konca marca 2018.