Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Chodec prebiehal cez koľaje a narazil hlavou do električky

Ilustračné foto Foto: TASR/DPB

Po náraze zostal ležať na koľajach a pri udalosti sa zastavila okoloidúca sanitka.

Bratislava 28. marca (TASR) - Vo štvrtok (27. 3.) vo večerných hodinách sa stala v Bratislave na Vajnorskej ulici mimoriadna udalosť, ktorá sa, našťastie, skončila bez vážnych následkov. Chodec prebiehajúci cez električkový pás narazil do električky. TASR to uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Zrážku s chodcom nahlásil na dispečing DPB vodič električky č. 2 vo štvrtok o 20.50 h. "Kolízia s chodcom sa stala na Vajnorskej ulici na zastávke Odbojárov, pričom muž prebiehajúci cez električkový pás narazil do ľavého boku električky. Po náraze zostal ležať na koľajach a pri udalosti sa zastavila okoloidúca sanitka," vysvetlila Volfová. Zdravotníci poskytli chodcovi okamžite pomoc a odviezli ho do nemocnice na Kramáre. Nebolo na ňom vidieť žiadne zranenie a do sanitky nakoniec nastúpil sám.

Na miesto udalosti prišli aj dispečeri, vyšetrovateľ DPB a policajná hliadka. Po vzájomných konzultáciách a vyhodnotení situácie príslušníci Policajného zboru (PZ) rozhodli, že nejde o dopravnú nehodu a obvodné oddelenie PZ ju bude iba evidovať. Na vozidle nevznikla žiadna hmotná škoda a k zraneniu chodca nakoniec tiež nedošlo.

Električky počas zdokumentovania tejto kolízie stáli od 20.46 h smerom do centra do 21.03 h a smerom na Zlaté piesky do 21.07 h. Električka č. 2 bola nahradená záložným vozidlom pre ďalšiu analýzu dát z "čiernej skrinky", ktorá z nej bola odobratá.

"Dopravný podnik Bratislava opätovne upozorňuje chodcov, aby pri premávkach električky zvýšili obozretnosť a opatrnosť. Často sa totiž stáva, že chodci nerešpektujú svetelnú signalizáciu alebo prebiehajú cez koľaje, čo je vysoko rizikové, nakoľko električka má minimálne dvakrát dlhšiu brzdnú dráhu ako napríklad osobné motorové vozidlo," upozornila Volfová. "Chodci tak v domnienke, že stihnú prebehnúť cez električkový pás alebo koľaje, riskujú kolíziu, ktorá môže mať mnohokrát oveľa závažnejšie následky ako v tomto prípade," dodala.