Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Do mesta zavíta čokobus, upozorní na podmienky pestovateľov kakaa

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Čokobus so sebou prinesie aj petíciu, ktorá požaduje spravodlivú mzdu pestovateľom kakaa i dodržiavanie ich ľudských a pracovných práv.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Bratislavu navštívi čokobus. V utorok 7. októbra príde do Bratislavy v rámci európskej kampane Za spravodlivú čokoládu!

Ako uvádza webová stránka jedného z organizátorov, občianskeho združenia FAIRTRADE Slovakia, kampaň chce priblížiť širokej verejnosti podmienky, v ktorých žijú pestovatelia kakaa. Svoju púť začal autobus 31. júla v Berlíne a do konca októbra, kedy sa do Berlína vráti, navštívil, prípadne ešte navštívi mestá v 14 európskych krajinách.

V Bratislave sa zastaví na Námestí SNP. Čokobus so sebou prinesie aj petíciu, ktorá požaduje spravodlivú mzdu pestovateľom kakaa i dodržiavanie ich ľudských a pracovných práv. Doteraz túto petíciu podpísalo viac ako 44.000 Európanov. Súčasťou podujatia bude od 11. h celodenný program, v ktorom sa návštevníci budú môcť dozvedieť viac o práci farmárov na plantážach, pestovaní kakaovníkov i výrobe čokolády.

Podujatie v Bratislave organizuje občianske združenie FAIRTRADE Slovakia s Nadáciou Integra a CEEV Živica.