Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Festival Chute Malých Karpát ponúkne víno, špeciality aj kultúru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Počas dňa predstaví návštevníkom festivalu svoju produkciu 30 vinárov z Pezinka, Šenkvíc, Vinosadov, Modry, Častej, Dolian a Suchej nad Parnou

Bratislava 11. novembra (TASR) – Mladé víno, gastronómia a kultúra charakterizujú jesenný festival otvorených pivníc Chute Malých Karpát, ktorý v sobotu privíta návštevníkov vo viacerých mestách a obciach Malokarpatskej oblasti. TASR o podujatí informoval jeden z organizátorov podujatia Michal Petrík.

"Víno vytvára priateľstvá, urovnáva hádky a bezpochyby tvorí dobrú náladu. Veríme, že sa u nás budete dobre cítiť a radi sa k nám vrátite, aby sme našu vínnu kultúru pozdvihli spoločnými silami na správne miesto," povedal.

Ako uviedol, počas dňa predstaví návštevníkom festivalu svoju produkciu 30 vinárov z Pezinka, Šenkvíc, Vinosadov, Modry, Častej, Dolian a Suchej nad Parnou. "Naše podujatie využíva overený formát vínnych akcií v podobe putovania po vinárstvach," dodal s tým, že milovníci vína ich môžu navštíviť aj vďaka kyvadlovej doprave.

Súčasťou Chutí Malých Karpát je aj ochutnávka regionálnych špecialít v desiatke miestnych reštaurácií. "Dobré víno vynikne práve v spojení s kvalitným jedlom, navzájom sa nehádajú, ale pomáhajú a dopĺňajú," dodáva Petrík, ktorý upozornil aj na kultúrnu časť festivalového programu.

"Vo vinárstvach budú mať návštevníci možnosť spoznať kultúru nášho kraja formou výstav fotografií, obrazov, či iných umeleckých predmetov alebo hudobných vystúpení," priblížil.

Kompletný program sobotného podujatia, ktorý sa začne o 10.00 h a potrvá do 22.00 h, je k dispozícii na webovej stránke www.chutemalychkarpat.sk. Každý návštevník dostane aj sprievodcu s mapkou a zoznamom vinárstiev, reštaurácií a umelcov zapojených do projektu.