Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Bratislavský kraj

V sobotu sa bude konať púť veriacich Bratislavskej eparchie do Šaštína

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Polešenský

Program sa začne o 09.30 h modlitbou Akatistu k Presvätej Bohorodičke a o 10.00 h bude nasledovať archijerejská sv. liturgia.

Bratislava 12. júna (TASR) - Tradičná, v poradí siedma eparchiálna púť do Šaštína za účasti bratislavského gréckokatolíckeho eparchu Petra Rusnáka sa bude konať v sobotu 13. júna, vo sviatok Presvätej Bohorodičky Spolutrpiteľky.

Program sa začne o 09.30 h modlitbou Akatistu k Presvätej Bohorodičke a o 10.00 h bude nasledovať archijerejská sv. liturgia. Predsedať jej bude bratislavský eparcha Peter Rusnák.

Na sviatok Presvätej Bohorodičky Spolutrpiteľky si gréckokatolícki veriaci uctievajú bolesti a muky, ktoré Bohorodička pretrpela pod krížom, na ktorom zomrel jej syn, Spasiteľ Ježiš Kristus. Tento sviatok je pohyblivý a pripadá na sobotu po sviatku Najsvätejšieho srdca Ježišovho.

Od roku 2009 veriaci z Bratislavskej gréckokatolíckej eparchie každoročne putujú na tento sviatok do Národnej baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne, informoval hovorca eparchie Stanislav Gábor.