Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Kto sa v Malackách nepripojí na kanalizáciu, riskuje pokutu

Ilustračná fotka z Malaciek. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Po skolaudovaní novej kanalizácie dostali majitelia nehnuteľností na odkanalizovaných uliciach rok na to, aby sa k systému pripojili. Záujem je malý.


Malacky 9. októbra (TASR) - Samospráva Malaciek kritizuje nezáujem obyvateľov mesta o pripojenie sa k novovybudovanej kanalizácii. Od januára, keď bolo skolaudovaných takmer 16 kilometrov novej kanalizácie, sa k nej nepripojila ani polovica nehnuteľností na uliciach, ktoré boli odkanalizované.

Mesto na svojom webe pripomína, že vybudovanie 16 kilometrov kanalizácie od júna 2012 do augusta 2013 bolo z hľadiska významu pre mesto projektom storočia. Investičné náklady na projekt pod názvom Záhorie, Malacky – odkanalizovanie predstavovali 14,5 milióna eur. Až 85 percent nákladov bolo uhradených prostredníctvom eurofondov, desať percent zaplatil štát a piatimi percentami sa na financovaní podieľalo mesto.

Po skolaudovaní kanalizácie dostali majitelia nehnuteľností na odkanalizovaných uliciach rok na to, aby sa k systému pripojili.

"V poslednej štvrtine roka musíme nespokojne skonštatovať, že Malačania sa pripájajú veľmi pomaly a úspešne zvládnutý projekt mesta svojím prístupom brzdia," konštatuje samospráva na svojom webe.

Mesto "nepripojeným" teraz hrozí pokutou. Ak sa podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta vlastníci do roka nepripoja ku kanalizácii, môžu dostať od obvodného úradu životného prostredia pokutu vo výške 829,85 eura.