Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

O post primátora Malaciek sa chce uchádzať bývalý štátny radca Rusňák

Bývalý štátny radca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR už začal zbierať potrebných 200 podpisov pod petíciu za svoju kandidatúru.

Bratislava/Malacky 26. augusta (TASR) - Nástupcom Jozefa Ondrejku na poste primátora Malaciek by chcel byť riaditeľ Technického a skúšobného ústavu pôdohospodárskeho Peter Rusňák. Rodák z Malaciek, ktorý v tomto meste žije aj v súčasnosti, chce kandidovať ako nezávislý.

Rusňák už v meste distribuoval list, v ktorom predstavuje svoje profesionálne portfólio i svoj vzťah k mestu. Tvrdí, že ku kandidatúre ho vedie snaha uskutočniť v meste potrebné zmeny, aby sa Malacky stali skutočným srdcom Záhoria. "Spolu s tímom odborníkov chcem presadiť zmeny v širokom okruhu oblastí, vrátane dopravy, životného prostredia a energetiky, a najmä oblasť sociálneho a spoločenského života," uviedol pre TASR Rusňák.

Na poste šéfa samosprávy chce ponúknuť svoje skúsenosti a riadiace schopnosti, ale aj otvorenosť v komunikácii a ústretovosť k novým myšlienkam a zmenám.

Bývalý štátny radca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR už začal zbierať potrebných 200 podpisov pod petíciu za svoju kandidatúru.

Súčasný primátor Malaciek Jozef Ondrejka oznámil rozhodnutie o tom, že nebude opätovne kandidovať, už na začiatku mája.