Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Malacky rozšíria kamerový systém, pribudne aj v Zámockom parku

Ilustračné foto Foto: TASR/Erik Máder

Polícia zo štátneho rozpočtu získala z prostriedkov určených na prevenciu kriminality dotáciu vo výške 33.000 eur.

Malacky 18. februára (TASR) - V Malackách sa zvýši počet kamier, ktoré monitorujú verejné priestory. K súčasným 16 kamerám pribudne ďalších sedem.

Malacky uspeli s projektom, ktorý vypracovala mestská polícia a zo štátneho rozpočtu získala z prostriedkov určených na prevenciu kriminality dotáciu vo výške 33.000 eur. "Rozšírenie kamerového systému by malo účinnejšie zabrániť páchaniu vandalizmu, ktorého je v našom meste stále neúrekom," povedal pre TASR primátor Malaciek Juraj Říha (nezávislý).

Nové kamery budú inštalované v lokalitách, kde je väčší predpoklad páchania trestnej činnosti. "Keďže obeťou vandalov sa v poslednom období stal aj Zámocký park, kde sprejeri poškodili tribúnu na štadióne, rozhodli sme sa jednu z nových kamier umiestniť aj tam," informoval primátor.

Mesto vyhlási na nové kamery verejné obstarávanie. V prípade, že nenastane pri tendri zdržanie, podľa Říhu by rozšírenie kamerového systému mohlo byť realitou už v prvej polovici tohto roku.

Náklady na modernizáciu kamerového systému sú vypočítané na 41.250 eur. Mesto sa na spolufinancovaní bude podieľať 20 percentami. Záznam z kamier bude uchovávaný 15 dní. Rozšírené budú aj zobrazovacie jednotky, hardvér a softvér, ktorý spracováva a archivuje záznamy z kamier.