Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Malackách museli pozastaviť odchyt túlavých psov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

V karanténnej stanici je desať permanentne plných kotercov. Momentálne majú aj štyroch nesocializovaných psov, ktorých zatiaľ nie je možné umiestniť do rodín.

Malacky 5. marca (TASR) - Mestská polícia v Malackách dočasne zastavila odychyt túlavých psov. Kapacita karanténnej stanice v meste sa totiž naplnila.

"V karanténnej stanici je desať permanentne plných kotercov. Momentálne máme štyroch nesocializovaných psov, ktorých zatiaľ nie je možné umiestniť do rodín. Znamená to, že miesta je ešte menej, čo nám situáciu dosť komplikuje,“
vysvetlila Magdaléna Fülöpová, zástupkyňa občianskeho združenia (OZ) Majme srdce, ktoré pomáha nájsť domov opusteným psom a mačkám.

"Preplnenosť karanténnej stanice riešime tak, že malých, stredne veľkých, ranených či chorých psov presúvame do dočasných opatier do Bratislavy a blízkeho okolia," informovala.

Pomoc hľadajú aj u dobrovoľníkov. "Máme sieť dobrovoľníkov, ktorí nám takto pomáhajú a psíkov si berú k sebe do rodinných domov či do bytov. Momentálne je však situácia taká, že nestíhame psov posúvať tak rýchlo, ako pribúdajú," priznala Fülöpová.

Združenie preto hľadá ďalších dobrovoľníkov, ktorí by dokázali pomôcť.