Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Nehody vozidiel MHD a osobných áut spôsobili viacero škôd

Dopravný podnik Bratislava Foto: TASR/Martin Baumann

Dispečing Dopravného podniku Bratislava zaznamenal vo štvrtok zvýšený počet kolízií vozidiel bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) s osobnými autami.

Bratislava 7. marca (TASR) - Dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB) zaznamenal vo štvrtok (6.3.) zvýšený počet kolízií vozidiel bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) s osobnými autami. Nehody spôsobili nielen meškanie liniek MHD, ale aj materiálne škody za stovky eur.

Prvý prípad sa stal vo štvrtok predpoludním na Palisádach, kde došlo k stretu trolejbusu č. 203 a osobného auta. Po nehode, ktorú zapríčinil vodič osobného auta, vznikla na trolejbuse škoda odhadnutá na 200 eur. "Trolejbus už nemohol pokračovať v ďalšej jazde a musel byť nahradený záložným vozidlom," informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Pred 15.00 h došlo ku kolízii autobusu č. 98 a osobného auta na Smolenickej ulici. "Dispečeri vyčíslili škodu na autobuse na približne 400 eur," uviedla Volfová. Škodu na majetku DPB vo výške asi 200 eur si vyžiadala nehoda autobusu č. 84 a osobného auta v podvečerných hodinách na Panónskej ceste. " V oboch prípadoch bol vinníkom nehody vodič osobného auta," spresnila Volfová.

Nepriaznivú bilanciu vo štvrtok 6. marca doplnil aj stret autobusu č. 78 a cyklistu, ku ktorému došlo popoludní na Drieňovej ulici. Nehoda na takmer polhodinu v tomto úseku úplne zablokovala premávku.

DPB v tejto súvislosti opätovne upozorňuje vodičov individuálnej dopravy, aby boli obozretní a najmä ohľaduplní voči verejnej doprave.