Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia obvinila prvú osobu v prípade nelegálneho výrubu na Kolibe

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Polešenský

Tri hektáre lesa na Kolibe vyrúbali začiatkom decembra 2013.

Bratislava 29. apríla (TASR) - V prípade nelegálneho výrubu stromov na Kolibe v Bratislave padlo prvé obvinenie. V dnešnom vydaní o tom informuje denník Nový čas.

Policajný vyšetrovateľ obvinil bývalého šéfa Obvodného lesného úradu v Bratislave Jána Horváta zo zneužívania právomocí. Začatie trestného stíhania voči osobe potvrdila denníku bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V prípade dokázania viny môže niekdajší nominant Smeru-SD stráviť vo väzení až päť rokov.

Tri hektáre lesa na Kolibe vyrúbali začiatkom decembra 2013. Nový čas vysvetľuje, že lesný úrad pod vedením Horváta preklasifikoval pozemok z lesa na ostatnú pôdu. Práve tento postup by mal byť predmetom obvinenia.

Na výrub majiteľov lesa neoprávňovala zmena jeho klasifikácie. Chýbalo im napríklad povolenie mestskej časti Nové Mesto. Polícia v kauze vedie aj ďalšie trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania ochrany rastlín. Tu obvinenie zatiaľ nebolo vznesené. Strana Smer-SD obvinenie Horváta pre denník Nový čas nekomentovala.