Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Petržalka rozdá obyvateľom 8000 letničiek

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Ľudia z Petržalky si po letničky môžu prísť 5. mája na priestranstvo pri fontáne pred budovou Technopolu.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Obyvatelia bratislavskej Petržalky si budú môcť skrášliť svoj balkón, predzáhradku či vnútroblok letničkami. Samospráva Petržalčanom v prvý májový pondelok rozdá 8000 sadeníc aksamietnic. TASR o tom informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

Ľudia z Petržalky si po letničky môžu prísť 5. mája na priestranstvo pri fontáne pred budovou Technopolu, vybrať si ich môžu medzi 9.00 a 17.00 h. "Stačiť im bude občiansky preukaz, ktorým preukážu trvalý pobyt v mestskej časti," vysvetlila Platznerová.

Samospráva podľa hovorkyne zvolila aksamietnice pre ich nenáročnú starostlivosť a dobrú znášanlivosť nepravidelnej zálievky. "Rozhodujúce bolo aj to, že kvitne počas celej sezóny. Okrem toho sa aksamietnica hodí na výsadbu ako do kvetináčov, tak aj na záhony," uviedla hovorkyňa s tým, že táto letnička odpudzuje škodcov, nahrádza pesticídy, odstraňuje z pôdy plesne a z jej kvetov možno pripraviť čaj.

Mestská časť podľa starostu Vladimíra Bajana stále hľadá nové formy a spôsoby, ako zapojiť Petržalčanov do starostlivosti o svoje okolie. "Ak obyvatelia ocenia túto aktivitu skrášľovania Petržalky, na budúci rok na jar ju zopakujeme," dodal.