Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Podujatie Vinári v chotári má okrem vína predstaviť ľuďom aj krajinu

Ilustračné foto Foto: TASR - Štefan Puškáš

Súčasťou podujatia sú aj viaceré výstavy.

Bratislava/Modra 27. júla (TASR) - Nevšedná ochutnávka vín v modranskom chotári má v sobotu návštevníkom predstaviť vína s výhradne modranským rodokmeňom, ale tiež historickú časť modranskej krajiny, kde sa v minulosti nachádzali vinohrady.

"Naši predkovia trávili veľa času vo vinohrade. Gro ich práce nebolo v pivnici. Snažíme sa sprostredkovať práve autentickosť prírody a krajiny," povedal pre TASR predseda združenia mladých modranských vinárov Víno z Modry Michal Petrík. Mladí vinári chcú podujatím tiež vyzdvihnúť vzťah ľudí ku krajine, ku ktorej sa podľa Petríka nesprávajú vždy najlepšie.

Súčasťou podujatia je aj výstava funkčných historických traktorov modranských zberateľov, výstava maľovaných odrôd akvarelistky Jany Lepejovej, či výstava dobových fotografií zachytávajúcich život v minulosti.

Návštevníci môžu absolvovať tiež prechádzku okolo vinohradov cez zelený les k Štúrovej lavičke. Sú pre nich pripravené grilované pochúťky a ďalší sprievodný program. Podujatie Vinári v chotári sa koná už štvrtý rok.