Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia upozorňuje na obmedzenia na diaľnici D1 pred Bratislavou

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Obchádzková trasa bude viesť cez križovatku Bratislava - Zlaté piesky (cesta I/61 - cesta II/127-križovatka Bernolákovo) a opačne.

Bratislava 5. marca (TASR) - Polícia upozorňuje na dlhodobé obmedzenia na diaľnici D1 pred Bratislavou. Začnú sa od 12. marca, keď uzatvoria most nad diaľnicou D1, ktorý spája cestu I/61 (Ivanka pri Dunaji) s Čiernou Vodou, miestnou časťou Chorvátskeho Grobu. Vodičov žiada polícia o trpezlivosť a zvýšenie opatrnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

"Na pôvodnom moste budú frézovať asfaltový kryt vozovky," načrtla hovorkyňa. V sobotu 16. marca v čase od 22.00 h do nedele 17. marca 12.00 h úplne uzavrú diaľnicu D1 v úseku križovatky Bernolákovo (Triblavina) - križovatka Bratislava - Zlaté piesky. Dôvodom je demolácia, odstránenie mosta v úseku Čierna Voda cesta I/61 nad diaľnicou D1.

Obchádzková trasa bude viesť cez križovatku Bratislava - Zlaté piesky (cesta I/61 - cesta II/127-križovatka Bernolákovo) a opačne.

Po odstránení starého mosta sa začnú niekoľkomesačné práce na rozšírení jazdných pruhov a ich napojení na diaľnicu D1. Počet jazdných pruhov v danom úseku D1 zostane zachovaný, ale budú zúžené a zároveň sa zníži dovolená rýchlosť.