Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Špecializovaný trestný súd v Pezinku opäť pojednával prípad Tomáša V.

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Od apríla do septembra v roku 2017 prenasledoval bývalú družku.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v pondelok pojednával v prípade Tomáša V., obžalovaného z prečinu nebezpečného prenasledovania a obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Na programe bol výsluch štyroch svedkov a jedného znalca z odboru psychológia. Ďalšie hlavné pojednávania je naplánované na začiatok októbra. Vo veci sa pojednávalo aj vo štvrtok (20.9.).

"Prokurátor ÚŠP podal 10. augusta na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Tomáša V. obvineného z prečinu nebezpečného prenasledovania, obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu, prečin porušovania domovej slobody v štádiu pokusu a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Ako ďalej uviedla, Tomáš V. od apríla do septembra v roku 2017 prenasledoval bývalú družku. Proti jej vôli vyhľadával jej osobnú blízkosť, dával výhražné hlásenia na facebooku, po vyjadrení sa, že jej zapáli byt, zanechal v mieste jej pobytu páčidlo a bandasku s benzínom, čo u poškodenej vzbudilo dôvodnú obavu a život alebo zdravie.

"Po zabezpečení si strelnej zbrane s vopred premysleným cieľom usmrtiť poškodenú, sa dostal na strechu obytného domu, kde sa po prinesených lanách spúšťal po strane bytového domu. Na balkón bytu na 6. poschodí, kde bývala poškodená, sa pre vysilenie nedostal. Keď bol na balkóne o poschodie vyššie, spozorovala ho majiteľka predmetného bytu, ktorá privolala policajnú hliadku, ktorá Tomáša V. zadržala, v dôsledku čoho k spáchaniu skutku nedošlo. V čase zadržania mal obvinený pri sebe cestovnú tašku, v ktorej mal kuchynský nôž, vyskakovací nôž, hasičskú sekeru, lano, popruh, športové rukavice, kladivo, lepiacu pásku, slnečné okuliare, dve vrecia na odpad. Nelegálne zadovážená strelná zbraň so zásobníkom a nábojmi sa nachádzala pod balkónmi pred bytovým domom. Uvedené veci mali slúžiť obvinenému na usmrtenie a následné odstránenie tela poškodenej a na zahladenie stôp po skutku," dodala Tökölyová.