Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

V komunitnej záhrade na Sasinkovej ulici bude hotel pre hmyz

V komunitnej záhrade na Sasinkovej ulici v Bratislave dnes predpoludním začali dobrovoľníci Greenpeace Slovensko stavať hotel pre hmyz. Ide o jednu z aktivít, ktoré sú súčasťou Dní dobrovoľníctva na Slovensku. Na snímke dobrovoľník Greenpeace Slovensko stavia hotel pre hmyz. Bratislava, 27. septembra 2014. Foto: TASR/Erik Máder

Hotel pre hmyz je útočisko pre samotársky žijúci hmyz, ktorý nežije v rojoch, vysvetlila dobrovoľníčka Greenpeace Slovensko Alexandra Smolinská.

Bratislava 27. septembra (TASR) - V komunitnej záhrade na Sasinkovej ulici v Bratislave dnes predpoludním začali dobrovoľníci Greenpeace Slovensko stavať hotel pre hmyz. Ide o jednu z aktivít, ktoré sú súčasťou Dní dobrovoľníctva na Slovensku.

"Hotel pre hmyz je útočisko pre samotársky žijúci hmyz, ktorý nežije v rojoch," vysvetlila dobrovoľníčka Greenpeace Slovensko Alexandra Smolinská. "Jeho význam je aj v tom, aby sa hmyz nenasťahoval tam, kde ho nechceme mať," dodala. Útočisko podľa jej slov budú v značnej miere využívať včely – samotárky. Hmyzí hotel v Starom Meste bude prvým takýmto verejným objektom v Bratislave. "Už dnes bude funkčný, aj keď možno ešte niektoré veci bude potrebné na ňom dokončiť v ďalších dňoch," dodala Smolinská.



Dobrovoľnícke aktivity dnes prebiehajú na celom Slovensku. Najviac aktivít je zameraných na čistenie, rekonštrukciu či oživenie verejných priestorov. Medzi dobrovoľníckymi aktivitami sa nájdu ale aj školenia prvej pomoci či spolupráca na akciách pre deti, seniorov i znevýhodnené skupiny.

Dni dobrovoľníctva už po šiesty raz organizuje CARDO - Národné dobrovoľnícke centrum s cieľom spojiť všetkých dobrovoľníkov, organizácie a firmy na celoslovenskom podujatí.