Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V okrskovej volebnej komisii v Malackách sú traja prvovoliči

Do jednej z 12 okrskových volebných komisií v Malackách zasadli traja prvovoliči. Maturanti z malackého gymnázia - Karolína, Lenka a Jakub zabezpečujú priebeh volieb do orgánov samosprávy obcí 2018 v rámci volebného okrsku č. 8 v Základnej škole (ZŠ) Záhorácka. Na snímke zľava prvovoliči Lenka, Jakub a Karolína, ktorí sú členmi jednej z okrskových volebných komisií v Malackách v sobotňajších komunálnych voľbách. Foto: TASR – Erik Máder

Prvovoliči sa zhodujú, že motiváciou zúčastniť sa týmto spôsobom na komunálnych voľbách bolo získanie skúseností.

Malacky 10. novembra (TASR) - Do jednej z 12 okrskových volebných komisií v Malackách zasadli traja prvovoliči. Maturanti z malackého gymnázia - Karolína, Lenka a Jakub zabezpečujú priebeh volieb v rámci volebného okrsku č. 8 v Základnej škole (ZŠ) Záhorácka.

Zhodujú sa, že motiváciou zúčastniť sa týmto spôsobom na komunálnych voľbách bolo získanie skúseností. "Nie každý dostane takúto možnosť, je to svojím spôsobom zážitok a niečo špeciálne pre mňa, istým spôsobom aj motivácia zúčastniť sa na voľbách aj v budúcnosti," uviedol pre TASR Jakub. "Aspoň vieme, ako to tu chodí, ako voľby vyzerajú aj z pohľadu tých, bez ktorých by sa nemohli uskutočniť," dodala Karolína.



Kým Jakub a Karolína bývajú mimo Malaciek a na hlasovanie si budú musieť odskočiť do Veľkých Levár a Plaveckého Mikuláša, Lenka, bude voliť v tejto volebnej miestnosti. "Áno, som odtiaľto, takže nemusím chodiť inam. Počkám až na popoludnie, vtedy odvolím so všetkými z kruhu najbližšej rodiny," ozrejmila.

Voľby nielen v okrsku č. 8 ale i v ďalších majú v Malackách pokojný a bezproblémový priebeh. Jedna z volebných miestností sa nachádza aj v miestnom kaštieli. "Ani tu sme od rána nezaznamenali žiadnu rušivú udalosť," oznámila predsedníčka miestnej volebnej komisie Ružena Mrázová. Volebná miestnosť je podľa jej slov málokedy prázdna, voliči prichádzajú priebežne, mladí, rodiny s deťmi i tí skôr narodení. "Najmä im je ešte potrebné vysvetliť postup pri hlasovaní, že sa krúžkuje a koľko kandidátov v rámci nášho volebného obvodu môžu zakrúžkovať na hlasovacom lístku," uviedla.

V Malackách si v sobotu volia primátora z dvoch kandidátov, 18 mestských poslancov z 31 uchádzačov. V meste je šesť trojmandátových volebných okrskov, voliči hlasujú v 12 volebných okrskoch. V okresnom meste je 15.639 oprávnených voličov, z toho 160 prvovoličov a 330 cudzincov s trvalým pobytom v Malackách.