Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Voliči v Suchohrade majú o voľby záujem, priebeh je pokojný

Na Slovensku sa v sobotu začali voľby prezidenta Slovenskej republiky. Voľby prezidenta sú dvojkolové a občania si v prvom kole môžu vybrať z deviatich kandidátov. V prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, bude sa druhé kolo konať v sobotu 6. apríla. Na sníme volič vo volebnej miestnosti v Suchohrade v okrese Malacky 23. marca 2024. Foto: TASR - Erik Máder

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.

Bratislava 23. marca (TASR) - Pokojný priebeh charakterizuje sobotňajšie prvé kolo volieb prezidenta SR aj v Suchohrade v okrese Malacky. "Účasť je veľmi slušná, netvoria sa nám rady, no od rána to beží systémom jeden odíde, druhý príde," informovala TASR predsedníčka okrskovej volenej komisie Denisa Halla Slobodová.

V obci v západnom cípe Slovenska zapísali do zoznamu 565 voličov. Okrem rezidentov volia aj ľudia na voličský preukaz. "Mali sme tu tiež dvoch Slovákov, manželský pár, ktorí majú trvalý pobyt v Rakúsku, sem k nám prišli využiť právo voliť v prezidentských voľbách," uviedla. Volebná komisia v Suchohrade takisto zaregistrovala jedného prvovoliča, ktorý si odbil voličskú premiéru práve v sobotňajšom hlasovaní.

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.