Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Výletná loď narazila do piliera Starého mosta, sedem ľudí sa zranilo

Na snímke záchranná služba odváža na nosidlách zranenú pasažierku zo švajčiarskej výletnej lode Swiss Diamond, ktorá narazila do jedného z pilierov Starého mosta v Bratislave Foto: TASR/Martin Baumann

Na mieste zasahovali tri vozy záchrannej zdravotnej služby s posádkami plus hasiči s hasičskou loďou a jedným vozidlom.

Bratislava 22. mája (TASR) - Do jedného z pilierov rozobratého Starého mosta narazila výletná loď Swiss Diamond.

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel uviedol, že udalosť im bola nahlásená okolo 9.00 h.

Chmel spresnil, že celkovo sa pri zrážke zranilo sedem ľudí, z toho šesť žien a jeden muž. Na mieste zasahovali tri sanitky s posádkami plus hasiči s hasičskou loďou a jedným vozidlom. Výletnú loď odtiahli do neďalekého osobného prístavu.



Päť osôb previezli do dvoch nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava. Má ísť o štyri ľahké a jedno stredne ťažké až ťažké zranenie, priblížila hovorkyňa zariadenia Petra Stano Maťašovská. Ako informoval Boris Chmel ide o povrchové zranenia hlavy a končatín.

Výletná loď Swiss Diamond patrí švajčiarskej lodnej spoločnosti Scylla AG. Bola vyrobená v roku 1996 a premáva na trase Passau - Maďarsko a späť. O havárii ako prvý informoval denník Nový čas na svojom internetovom portáli cas.sk.



Jeden pilierov Starého mosta čelil zrážke s loďou aj 27. marca 2002. Narazil do neho vtedy rakúsky tlačný remorkér Grafenstein, ktorého posádka neodhadla jeho sily pri plavbe proti prúdu. Po nehode museli Starý most na určitý čas uzatvoriť.

Zranených z výletnej lode nebolo treba hospitalizovať

Ani jednu z piatich žien, ktoré previezli po dnešnej havárii výletnej lode Swiss Diamond do nemocnice, nebolo potrebné hospitalizovať. Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petry Stano Maťašovskej postačilo ambulantné ošetrenie.

"Štyri Španielky vo veku 57 až 74 rokov utrpeli viaceré pomliaždeniny s podozrením na možné zlomeniny a iné vnútorné komplikácie. Vyšetrenia tieto obavy napokon nepotvrdili. Hospitalizácia nebola potrebná ani u 35-ročnej Slovenky, ktorá mala narazenú hrudnú chrbticu," uviedla Stano Maťašovská.

Do jedného z pilierov rozobratého Starého mosta v Bratislave narazila dnes ráno výletná loď Swiss Diamond. Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Borisa Chmela pri zrážke utrpelo zranenia sedem ľudí - šesť žien a jeden muž. Výletnú loď odtiahli do neďalekého osobného prístavu.