Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Agentúra SARIO podporila viac ako 3200 slovenských podnikov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Výška poskytnutej nefinančnej pomoci "de minimis" predstavuje viac ako osem miliónov eur.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v rokoch 2017-2023 prostredníctvom národného projektu Podpora internacionalizácie malých a stredných podnikov (MSP) podporila viac ako 3200 podnikov. Podpora bola určená na vytváranie obchodných príležitostí so zahraničnými partnermi prostredníctvom účasti na medzinárodných veľtrhoch a výstavách, podnikateľských misiách či cez nástroj rozvoj dodávateľských reťazcov, informovala SARIO v pondelok.

Výška poskytnutej nefinančnej pomoci "de minimis" predstavuje viac ako osem miliónov eur. "Vďaka spätným väzbám a komunikácii s účastníkmi podujatí vieme povedať, že účasť a prezentácia na podujatiach a aktivitách národného projektu bola vnímaná ako veľmi prínosná. Poskytla firmám atraktívne príležitosti na nadviazanie nových kontaktov, obchodných partnerstiev a odhalila tiež inovačný potenciál samotného Slovenska," povedal riaditeľ národného projektu Jozef Troják.

Agentúra SARIO taktiež organizovala poradenské aktivity v oblasti zahraničného obchodu formou seminárov a webinárov a zvyšovala mieru zapájania MSP do nadnárodných dodávateľských sietí.

"Aktuálne agentúra SARIO pracuje na príprave aktivít nového národného projektu Podpora internacionalizácie MSP II., ktorý bude realizovaný v programovom období 2021-2027. Aktivity a plánované podujatia budú zverejnené v prvom kvartáli roka 2024 na webovej stránke agentúry," dodala agentúra.