Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Bývalá právnička Volkswagenu: Za dieselgate nezodpovedá vedenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zamestnankyňa opustila Volkswagen v januári 2017. Pôsobila v ňom rok ako členka správnej rady zodpovedná za integráciu a právne záležitosti.

Berlín 18. novembra (TASR) - Bývala členka správnej rady Volkswagenu (VW) Christine Hohmannová-Dennhardtová uviedla, že za škandál dieselgate koncernu nesie zodpovednosť klíma vo firme. „Problémom je atmosféra, ktorá vládne v niektorých jej oddeleniach, veľký tlak v nich." Bývalá ústavná právnička to povedala pre čerstvé vydanie denníka Welt am Sonntag.

Hohmannová-Dennhardtová sa dôrazne postavila za správnu radu, keď povedala: „Podľa môjho názoru podvod nikto zhora nenariadil."

Právnička opustila Volkswagen v januári 2017. Pôsobila v ňom rok ako členka správnej rady zodpovedná za integráciu a právne záležitosti. Mala pomôcť objasniť, kto nesie zodpovednosť za škandál, ktorý stál koncern už miliardy eur a ešte nie je uzavretý.

Po jej odchode zaznela ostrá kritika za to, že jej odstupné dosiahlo 12,5 milióna eur. „Mám čisté svedomie. Nie sú to špinavé peniaze,“ uviedla na záver.

Po odchode Hohmannovej-Dennhardtovej z koncernu, vedenie VW schválilo strop odstupného pre svojich topmanažérov.