Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Škoda začne v roku 2019 vyrábať autá na elektrický pohon

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Výroba elektronických komponentov pre niektoré hybridy koncernu Volkswagen sa začne o rok skôr, než automobilka avizovala vo svojom novembrovom vyhlásení.

Praha 21. decembra (TASR) - Škoda začne v roku 2019 vyrábať autá na elektrický pohon. Začne s hybridom modelu Superb, ktorý sa bude vyrábať v Kvasinách. O rok neskôr spustí v Mladej Boleslavi výrobu vozidla s čisto elektrickým pohonom. V rozhovore pre MF Dnes to povedal šéf automobilky Škoda Bernhard Maier.

Výroba elektronických komponentov pre niektoré hybridy koncernu Volkswagen sa podľa Maiera začne už na budúci rok, teda o rok skôr, než automobilka avizovala vo svojom novembrovom vyhlásení.

"Už od budúceho roka budeme v našom hlavnom výrobnom závode vyrábať elektrické komponenty pre celý koncern, v závode v Kvasinách potom model Superb s plug-in-hybridným pohonom," povedal v rozhovore Maier. "Naše čisto elektricky poháňané modely budeme od roku 2020 vyrábať v Mladej Boleslavi," dodal Maier.

Maier poukázal na koncept Škoda Vision E, ktorý tento rok automobilka predstavila na tohtoročnom šanghajskom autosalóne ako svoju víziu budúcnosti určenej elektrickým pohonom a autonómnou jazdou.

Podľa Maiera je v súčasnosti infraštruktúra potrebná pre prevádzku elektromobilov nedostatočná. "Počítame s tým, že až v roku 2019 uvedieme na trh náš prvý plug-in hybrid a krátko potom aj prvé vozidlo s čisto elektrickým pohonom, situácia sa už výrazne zlepší a k dispozícii už bude rozsiahlejšia infraštruktúra," uviedol Maier.