Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Volkswagen plánuje sprístupniť nabíjacie stanice ďalším partnerom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dcérska spoločnosť skupiny Volkswagen má v celej Európe k dispozícii približne 650.000 nabíjacích staníc, ktoré prevádzkujú jej partneri ako Shell, Aral alebo Eon.

Wolfsburg 5. marca (TASR) - Skupina Volkswagen (VW) plánuje sprístupniť svoju sieť nabíjacích staníc pre elektromobily ďalším partnerom. Po autopožičovni Sixt, ktorá je prvým zákazníkom, prebiehajú rokovania s ďalšími poskytovateľmi, aby umožnili svojim zákazníkom využívať nabíjacie stanice, oznámila v utorok dcérska spoločnosť koncernu Elli. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

VW získal väčšinový podiel v spoločnosti Sixt v roku 2022. "Rokujeme aj so spoločnosťou Europcar," uviedol technologický riaditeľ koncernu Thomas Schmall. Spoločnosť Sixt pred týždňom oznámila, že v budúcnosti poskytne svojim zákazníkom prístup k verejným nabíjacím staniciam, ktoré spravuje Elli.

Dcérska spoločnosť skupiny Volkswagen má v celej Európe k dispozícii približne 650.000 nabíjacích staníc, ktoré prevádzkujú jej partneri ako Shell, Aral alebo Eon. Samotná spoločnosť Elli vlastné stanice neprevádzkuje a podľa vlastných údajov k nim ponúka prístup viac ako 400 partnerom.