Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Berlín a Paríž ocenili krok EK o čínskych dotácií pre elektromobily

Na archívnej snímke nabíjanie elektromobilu. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová v stredu oznámila, že Únia začne vyšetrovať čínske štátne dotácie pre elektromobily na obranu európskeho priemyslu.

Berlín 13. septembra (TASR) – Francúzsko a Nemecko v stredu privítali krok Európskej komisie (EK), ktorá sa zaviazala preskúmať čínske štátne dotácie pre elektrické autá. Európska únia (EÚ) musí chrániť svoje záujmy a otvorenie tohto vyšetrovania je veľmi správne rozhodnutie, uviedol francúzsky minister financií Bruno Le Maire na tlačovej konferencii v Berlíne. Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck v jeho prítomnosti dodal, že Komisia zaujala správny postoj voči nekalej konkurencii. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová v stredu oznámila, že Únia začne vyšetrovať čínske štátne dotácie pre elektromobily na obranu európskeho priemyslu. Pred poslancami Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu uviedla, že globálne trhy sú zaplavené lacnými čínskymi elektromobilmi, ktorých cena je umelo udržiavaná na nízkej úrovni masívnymi vládnymi dotáciami. Európa je podľa nej otvorená konkurencii, musí sa ale brániť nekalým praktikám.