Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Bidenova administratíva zvažuje spomalenie prechodu na elektrické autá

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Transformácia automobilového priemyslu je dôležitá téma v predvolebnej kampani v USA.

New York 19. februára (TASR) - Americký prezident Joe Biden chce zmiernieť emisné normy pre nové automobily a poskytnúť výrobcom viac času na prechod k elektromobilite. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a portálu orf.at.

Transformácia automobilového priemyslu je dôležitá téma v predvolebnej kampani v USA. Najväčší výrobcovia varovali pred zničením pracovných miest, ak bude prechod rýchly. Biden sa v novembri uchádza o znovuzvolenie a jeho pravdepodobným súperom bude exprezident Donald Trump, ktorý spravil z kritiky programov v oblasti rozvoja elektromobility ústrednú tému svojej kampane.

Popredné automobilky a odvetvové združenie Aliancia pre automobilové inovácie (AAI) vyzvali Bidenovu administratívu, aby spomalila plánované rozširovanie výroby a predaja elektromobilov. Argumentujú, že technológia je pre mnohých spotrebiteľov v USA stále príliš drahá a že na rozvoj nabíjacej infraštruktúry je potrebný dlhší čas.

Je potrebné zachovať možnosť výberu pre zákazníkov, uviedol v nedeľu (18. 2.) pre denník New York Times (NYT) prezident AAI John Bozzella.