Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Chudý

Na snímke dočasne poverený minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jozef Bíreš. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Chudý ukončil štúdium všeobecného veterinárneho lekárstva v Brne. Odbornú prax získaval od roku 1997 postupne na všetkých odboroch rozsahu činnosti ŠVPS SR, vrátane praktických stáží.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. mája (TASR) - Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR má od začiatku mája nového riaditeľa. Odchádzajúceho Jozefa Bíreša nahradil Martin Chudý, ktorý organizáciu riadil už počas úradníckej vlády. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

"Pri výbere nového ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR rozhodovala odbornosť, profesionalita, praktické znalosti a skúsenosti ako z domáceho, tak aj z medzinárodného prostredia veterinárnej a potravinovej správy," uviedol minister Richard Takáč (Smer-SD). Jozefovi Bírešovi zároveň poďakoval za dlhoročnú prácu a pokroky ŠVPS SR. "Novému ústrednému riaditeľovi želám veľa síl a chuti do práce, ktorej je tu dosť," dodal minister.

Chudý ukončil štúdium všeobecného veterinárneho lekárstva v Brne. Odbornú prax získaval od roku 1997 postupne na všetkých odboroch rozsahu činnosti ŠVPS SR, vrátane praktických stáží. Pôsobil v Bruseli na Stálom zastúpení SR pri EÚ ako diplomatický pracovník pre oblasť veterinárnej starostlivosti. Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat s komplexným zabezpečovaním pomenovanej agendy s celoslovenskou pôsobnosťou. Zároveň zastupuje SR na rokovaniach Stáleho výboru pre rastliny, zvieratá, potraviny a krmivá v Bruseli.